Hajнова вecт од Грција: Се затвораат границите со Македонија и Албанија

 Breaking News

Hajнова вecт од Грција: Се затвораат границите со Македонија и Албанија

Hajнова вecт од Грција: Се затвораат границите со Македонија и Албанија
March 15
12:16 2020

На денешниот состанок на грчкиот премиер Кирјакос Мицкотакис со министри од неговата влада, е донесен заклучок за прекинување на патното, морското и авионското поврзување со Северна Македонија и Албанија. Ова е одлуката, јавува за МИА, Сања Ристовска од Атина. Како што соопштуваат од кабинетот на премиерот Мицотакис, исклучок од мерката е пренесувањето на стоки и влез во Грција за оние кои што имаат грчко државјанство или живеат во земјата.

Related Articles