Гошев до власта: Две години не се малку за граѓаните да видат дали бродот плови во правец кон правна или праведна држава

 Breaking News

Гошев до власта: Две години не се малку за граѓаните да видат дали бродот плови во правец кон правна или праведна држава

Гошев до власта: Две години не се малку за граѓаните да видат дали бродот плови во правец кон правна или праведна држава
February 19
15:16 2019

Поранешниот гувернер на Народна банка, Петар Гошев, во разговор за ПРИЗМА, упати остри критики кон власта, која според него, морала да биде поподготвена за решавањето на спорот со името.

Таа тоа го знаеше или мораше да го знае однапред.

Чекајќи 11 години во опозиција, мораше да стартува со подобра претходна подготовка, и програмска и кадровска.

Две години, сепак, не се малку за граѓаните да видат дали бродот плови во правец кон правна и праведна држава, нулта толеранција на корупцијата, намалување на навредливата економска нееднаквост и кон сето она што им се ветува на избори“, истакна Гошев.

Related Articles