Германците го прошируваат пазарот во Русија – BMW создаде подружница во Калининград

 Breaking News

Германците го прошируваат пазарот во Русија – BMW создаде подружница во Калининград

Германците го прошируваат пазарот во Русија – BMW создаде подружница во Калининград
January 17
15:37 2018

Германскиот произведувач на автомобилот BMW регистрира подружница на 25 декември 2017 во рускиот град Калининград. Ова беше потврдено од Максимилијан Келнер, извршниот директор на групацијата на BMW во Русија.

Неколку месеци претходно, компанијата потврди дека планира да отвори своја фабрика во Русија. Од тогаш, преговорите се одвиваа добро и конечно се реализира целата идеја на Германците. Максимилијан вели дека отворањето на подружница бил важен чекор на компанијата која сака да се проширува во тој регион.

Од 1999 година, BMW ги составувале нивните автомобили во фабриката на Автотор во Калининград. Двете компании заедно вложувале во 2013 година. Сега произведувачот на германските автомобили сака да изгради сопствена зграда за завршното производство. Според медиумите, компанијата планира да потпише посебен инвестициски договор.

Инвестицијата во специјалната економска зона на Калининград може да изнесува неколку илјади милиони евра.

Related Articles