ФОТО: Премиерот Зоран Заев на црвен тепих се прошета сред нива, традиционално, по повод денешниот празник во лозјата во Демир Капија

 Breaking News

ФОТО: Премиерот Зоран Заев на црвен тепих се прошета сред нива, традиционално, по повод денешниот празник во лозјата во Демир Капија

ФОТО: Премиерот Зоран Заев на црвен тепих се прошета сред нива, традиционално, по повод денешниот празник во лозјата во Демир Капија
February 14
17:38 2018

„Традиционално, по повод денешниот празник, учествував во закројување на лозјата во винарницата Попова Кула во Демир Капија, а присуствував и на дегустација и лицитација на повеќе видови на вино од хуманитарен карактер, во винарницата Кралица Марија во Демир Капија.

При посетата на винарниците, остварив средби со претставници од бизнис секторот, сопственици на повеќе винарници и откупувачи на грозје, каде разменивме искуства и сугестии за подобрување на состојбите во овој сектор.“ напиша премиерот Зоран Заев на својата фејсбук страница.

Related Articles