Елена од Кавадарци е професионален возач на камион и „Го живее својот сон“ (ВИДЕО)

 Breaking News

Елена од Кавадарци е професионален возач на камион и „Го живее својот сон“ (ВИДЕО)

Елена од Кавадарци е професионален возач на камион и „Го живее својот сон“ (ВИДЕО)
January 10
21:30 2018

Елизабета Злaтева -Единствена жена возач во шпедиција во Кавадарци е навидум обична жена но со челично срце.Возела во сите Европски земји.

Елизабета Златева-живее во Кавадарци-професионален возач e на камион во шпедиција.

Управува тешко моторно возило како вие вашиот автомобил.Живее во Кавадарци, омажена за Тони, мајка на две ќерки и еден син.

Го живее својот сон,вози камион , патува низ Европа.Според наши сознанија Елизабета е едниствена жена возач на тешко возило во Тиквешијата, и една од ретките во Македонија…

Задоволна е од себе и својата професија…

Цело семејство се возачи…А зошто не и јас…си рекла во себе пред многу години..

Сон ми беше тоа и си го остварив –вели Бетка…

На 18 години најпрвин научила да вози комбе.Но возење комбе и камион не е исто-ке ни реше таа.Освен што вози низ Европа…

Бетка сака и да глуми-аматерски…И во тоа е доста успешна….

Со сопругот Тони одлично се сложува и во бракот и во камионот.

Својата приказна наскоро ке ја раскаже и за вас во документарната репортажа – „Го живеам мојот сон„ на РТК.МК

Related Articles