Ekc американски амбасадор: Kocово беше гpaбнато со cила, а ја бpaниме Украина

 Breaking News

Ekc американски амбасадор: Kocово беше гpaбнато со cила, а ја бpaниме Украина

Ekc американски амбасадор: Kocово беше гpaбнато со cила, а ја бpaниме Украина
October 20
20:01 2022

Некогашниот амбасадор Вилијам Монтомери зборуваше за односите меѓу Белград и Приштина, зашто Курти инсистира Србија да го признае Косово, но Србите не прифаќаат. Американскиот дипломат во разговор со медиумите ја спореди ситуацијата во Косово со таа во Украина во моментов. Би можел да кажам дека е иронично тоа што Косово е одземано со сила и против Резолуцијата 1244 на Советот на безбедност на ОН, а со поддршка на Западот. Но, ние ја браниме Украина, зашто Русија се обидува да го направи истото. Западот ја оправда кампањата за бом аpp дирање на Србија поради малтретирање на коccовскитеaлбанци“, вели Монтгомери. ИзворПрес24.

Related Articles