ДИК: Официјални резултати (21:30ч.) од локалните Избори во Македонија 2017 год.

 Breaking News

ДИК: Официјални резултати (21:30ч.) од локалните Избори во Македонија 2017 год.

ДИК: Официјални резултати (21:30ч.) од локалните Избори во Македонија 2017 год.
October 15
19:41 2017

Државната изборна комисија со официјални резултати до сега (21:30 часот)

Вкупен број на избирачи запишани во избирачкиот список* 1.814.644

Вкупен број на избирачки места (без ЗРЛ) 3.480 Број/Процент на избирачки места од кои пристигнале податоци (без ЗРЛ) 495 / 14,22%

Вкупен број на избирачи запишани во избирачкиот список во ИМ од кои пристигнале податоци 98.729

Вкупен број на избирачи кои гласале во ИМ од кои пристигнале податоци 57.295

Вкупен број на важечки гласачки ливчиња 55.261 Вкупен број на неважечки гласачки ливчиња 2.035

Процент на избирачи кои гласале во ИМ од кои пристигнале податоци.

Последна промена: 21:30, 15.10.2017

Процесирани избирачки места (без ЗРЛ) 14,22 % / 495 од 3.480, според таа обработка резултатите визуелно изгледаат вака:

Related Articles