Детонираа атомска бомба под вода: Видео од кое ќе ви застане здивот

 Breaking News

Детонираа атомска бомба под вода: Видео од кое ќе ви застане здивот

Детонираа атомска бомба под вода: Видео од кое ќе ви застане здивот
January 06
22:35 2018

Кога атомска бомба ќе експлодира на копно, таа произведува огромен облак од чад кој е видлив на десетици километри, а на земјата ќе направи голем кратер.

Но, кога нуклеарно оружје ќе биде детонирано под вода, екслпозијата креира уште поголем кратер и “проголтува” се пред себе.

Ова е видео од операцијата “Хардтак” можете да видите детонација под вода од 8 килотони силна нуклеарна бомба.

Related Articles