Дали во понеделник ќе се намали цената на горивата во Македонија?

 Breaking News

Дали во понеделник ќе се намали цената на горивата во Македонија?

Дали во понеделник ќе се намали цената на горивата во Македонија?
March 04
20:44 2017

Малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се намалија во просек за 0,09%. Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и на ЕУРОСУПЕР БС-98 не се сменија, односно остануваат на исто ниво утврдени со Одлуката од 06.02.2017 година.

Малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 66,50 ден/лит, а малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 68,50 ден/лит.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намали за 0,50 ден/лит во однос на цената Одлуката од 06.02 и сега дизелот се продава за 52,5 денари по литар.

Наредната корекција на цената е закажана за понеделник.

Related Articles