ДАЛИ ОВА Е ДОКАЗ ДЕКА НЕ ПОСЕТИЛЕ ДРЕВНИ ВОНЗЕМЈАНИ? Откриени се материјали од бронзената доба кои не се од Земјата!

 Breaking News

ДАЛИ ОВА Е ДОКАЗ ДЕКА НЕ ПОСЕТИЛЕ ДРЕВНИ ВОНЗЕМЈАНИ? Откриени се материјали од бронзената доба кои не се од Земјата!

ДАЛИ ОВА Е ДОКАЗ ДЕКА НЕ ПОСЕТИЛЕ ДРЕВНИ ВОНЗЕМЈАНИ? Откриени се материјали од бронзената доба кои не се од Земјата!
December 06
13:20 2017

Материјалот има интересно потекло.

Најновите истражувања покажаа дека оружјата и другите артефакти кои потекнуваат од бронзената доба се направени од материјал со вонземско потекло.

Тоа всушност објаснува како нашите претци го користеле челикот, а сеуште не го откриле процесот на лиење.

Францускиот научник Алберт Жамбон со геохемиска анализа потврдил дека постои разлика во челикот од кои се направени оружјата, поточно тој се разликува од лиениот челик кој го создава човекот од челикот кој е веќе направен и потекнува од метеор.

Познато е дека метеорите содржат челик, но досега се сомневаше дека луѓето го користеле во правењето на оружје.

Жамбон го докажа ова, со анализирање на артефактите од Египет и Сирија.

Бронзената доба траела од 2000-та година п.н.е. до околу 800-та година п.н.е. кога луѓето научиле да го обработуваат металот.

Related Articles