Да спасиме детски живот: Апел за помош на 7-годишната Валерија која боледува од тумор на мозокот

 Breaking News

Да спасиме детски живот: Апел за помош на 7-годишната Валерија која боледува од тумор на мозокот

Да спасиме детски живот: Апел за помош на 7-годишната Валерија која боледува од тумор на мозокот
November 15
08:34 2017

Отворете го вашето срце и подадете ѝ рака на Валерија Зафировска која има само седум години, а веќе ја води најтешката битка во животот.

Малото девојче од Штип боледува од тумор на мозокот. Болеста (Tu cerebri reg frontotemporalis sin Cephalea) е во напредната фаза и поради тоа е потребна итна операција која чини 40.000 евра.

Хируршката интервенција треба да биде во Турција, но нејзините родители немаат доволно средства за да ги покријат трошоците за лекувањето на своето чедо во странство.

Бидете хумани и донирајте! Да ѝ помогнеме на малата Валерија да продолжи да му се радува на животот.

Телефони за донации:TELEKOM: 070 143 117VIP: 078 143 480(со секој повик донирате 100 ден. +18% ддв)

Жиро сметка: 300 0810000019 38
Банка: Комерцијална банка АД Скопје
Дознака: Валерија Зафировска – хуманитарна сметка
За донација од странство:
Acc No: 02-307-0358362.3
IBAN: МК 07300307035836239
SWIFT: KOBSMK2X
Marina Zafirovska
Komercijalna Banka A.D

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment