Живот

 Breaking News

Башевска: Со закон таткото да мора да оди три месеци на породилно отсуство

    Башевска: Со закон таткото да мора да оди три месеци на породилно отсуство

Невладиниот сектор повеќе од 10 години бара да биде поделено правото на родителите да отсуствуваат од работа кога ќе им се роди дете. Претседателката на организацијата „Реактор“ Марија Башевска за

Read Full Article

Македонија вечерва нема да спие, следува долга ноќ

    Македонија вечерва нема да спие, следува долга ноќ

Вечерва следува: Голема еуфорија, адреналин, возбуда и неизвесност. Денес е денот D. Во краткиот февруари нѐ очекува долга ноќ. Македонија е на нозе. Вечерва нема спиење. Македонија е подготвена за

Read Full Article

ФОТО: Кој ќе ја купи, cе продава вилата во која живееше Јованка Броз

    ФОТО: Кој ќе ја купи, cе продава вилата во која живееше Јованка Броз

Србија одлучи да ја обнови вилата во која живееше вдовицата на Јосип Броз Тито, Јованка. Шест години по нејзината смрт, ќе има темелна реконтрукција на куќата на Дедиње. Ќе се

Read Full Article

Скопската зоолошка градина објави фотографија со моќна порака, бела срна, кафено еленче

    Скопската зоолошка градина објави фотографија со моќна порака, бела срна, кафено еленче

Животните се најблагородни и емпатични суштества. Кај нив не постои дискриминација само затоа што едната срна е бела, затоа што еленчето е кафено или пак затоа што нема точки како

Read Full Article

Го имате во вашиот дом, а не знаете дека е најдобар леk за болkи во kичма

  Го имате во вашиот дом, а не знаете дека е најдобар леk за болkи во kичма

Болките во кичмата не се нималку лесни за поднесување. Тие болки се многу силни и не спречуваат во функционирање и

Read Full Article

Kako да закиселите зелка на едноставен начин, pецепт омилен на секоја домаќинка

  Kako да закиселите зелка на едноставен начин, pецепт омилен на секоја домаќинка

Едно од најубавите јадења е салата од кисела зелка и е традиционално зимско јадење на балканската трпеза. Сармите од кисела

Read Full Article

Еве зошто 11.11 е посебен ден, симболиката на броевите е моќна и треба да се искористи

  Еве зошто 11.11 е посебен ден, симболиката на броевите е моќна и треба да се искористи

Нумерологијата бројот 11 го опишува како исклучително моќен број, односно комбинацијата броеви 11 и 11 ја опишува како неверојатно моќен

Read Full Article

Стои на лавабото како отвор, а ретко кој знае за што служи

  Стои на лавабото како отвор, а ретко кој знае за што служи

Колку пати сте се запрашале за што служи оваа дупка на лавабото? Е па таа дупка има свој назив, но

Read Full Article

ФОТО: Се чудат туристите, во центарот на Рим купиле сендвичи и добиле огpомна сметка

  ФОТО: Се чудат туристите, во центарот на Рим купиле сендвичи и добиле огpомна сметка

Една фамилија купила три хот дог сендвичи и пијалок во центарот на Рим, но кога ја виделе сметката, малку е

Read Full Article

Тие се милијардери во сенка, заработуваат многу пари, а јавноста ги знае само нивните иницијали

  Тие се милијардери во сенка, заработуваат многу пари, а јавноста ги знае само нивните иницијали

Семејството Ван дер Ворм е едно од најбогатите семејства во светот, кое својот живот го крие далеку од очите на

Read Full Article

НОВО