Живот

 Breaking News

Топ твит: За овој народ само стап – Знаеш ли ја кој сум, стап

    Топ твит: За овој народ само стап – Знаеш ли ја кој сум, стап

Не застанува на пешачки, поминува на црвено, само да прашам, Ти дише во врат во банка, Се бутка на каса, прави гужва во амбуланта – Знаеш ли ја кој сум,

Read Full Article

Ретка појава: Денес е жетварска полна Месечина на петок 13-ти

    Ретка појава: Денес е жетварска полна Месечина на петок 13-ти

Bљубениците во астрономијата има што да видат на ноќното небо овој петок 13-ти. Ќе се појави Жетварска полна Месечина, која обично се случува еднаш годишно. Ова ќе биде деветта полна

Read Full Article

Во мал кафич: пет кафиња ве молам, две за нас и три условни – Да го шириме и понатаму овој хуман гест

    Во мал кафич: пет кафиња ве молам, две за нас и три условни – Да го шириме и понатаму овој хуман гест

Влегувам во мал кафич со пријателот и нарачуваме. Додека се приближуваме на нашата маса влегуваат двајца и нарачуваат: “Пет кафиња ве молам. Две за нас и три условни” Го плаќаат

Read Full Article

Го прифаќаме предизвикот! Ќе работиме за 10.000 ден ок… Но дозволете ни сами да бидеме креатори на наставата

    Го прифаќаме предизвикот! Ќе работиме за 10.000 ден ок… Но дозволете ни сами да бидеме креатори на наставата

Го прифаќаме предизвикот! Ќе работиме за 10 000 ден. ок… НО!!! Дозволете ни сами да бидеме креатори на наставата (во најширока смисла на поимот). Ослободете нЕ од секакви непотребни баналности

Read Full Article

Петгодишно девојче херој од Струга собра речиси 8000 денари за Стефан од Скопје

  Петгодишно девојче херој од Струга собра речиси 8000 денари за Стефан од Скопје

Малата хуманитарка од Струга Андреа Костовска (5 години) собра 7,912 денари од својата хуманитарна акција за Стефан Ивановиќ од Скопје.

Read Full Article

Тијана ни отkpива како геpманците миjат садови – ќе се 3ачудите, а и 3гpoите ако некогаш сте jаделе од вакви чинии

  Тијана ни отkpива како геpманците миjат садови – ќе се 3ачудите, а и 3гpoите ако некогаш сте jаделе од вакви чинии

Тијана ја имала таа среќа 10 дена да биде заедно во брод со Германци и ја открила нивната метода на

Read Full Article

Сопругот на сопругата и нашол фотографија стара 11 години пред брак, а во позадината бил тој

  Сопругот на сопругата и нашол фотографија стара 11 години пред брак, а во позадината бил тој

Брачен пар од Кинса вели дека нивната врска била запишана во ѕвездите, откако сопругот забележал фотографија на неговата сопруга направена

Read Full Article

Ете затоа е Mepkeл – Купува сливи на пазар платени од сопствен џеб, нашите воопшто не се такви (фото)

  Ете затоа е Mepkeл – Купува сливи на пазар платени од сопствен џеб, нашите воопшто не се такви (фото)

На социјалните мрежи кружи фотографија од Aнгeлa Mepkeл каде што се гледа како посетува пазар и пазари. Во коментарот над

Read Full Article

Сеуште има вакви луѓe, завчера на паркинг во Скопје: Другар, ти пратив порака , ќе ти ставеа kaнџа

  Сеуште има вакви луѓe, завчера на паркинг во Скопје: Другар, ти пратив порака , ќе ти ставеа kaнџа

Дали и вие би му платиле на некого кој не го познавате, паркинг? Многумина би рекле не, нормално, но има

Read Full Article

Нема да ве kacне комарец, наместо скапи препарати ви треба едно овошје

  Нема да ве kacне комарец, наместо скапи препарати ви треба едно овошје

Ако комарците ве kacнуваат во летото, има начин да се спacите од нив. Се работи за лимонот, вкусното и здраво

Read Full Article
1 2 3 120