Политика

 Breaking News

Уште еден кандидат поднесува кандидатура за лидер на СДСМ

    Уште еден кандидат поднесува кандидатура за лидер на СДСМ

Во моментов актуелниот директор на Дирекција за Технолошко-индустриски развојни зони, Јован Деспотовски во пар тиското седиште и официјално ја поденсува својата кандидатура за претседател на владејчката СДСМ. Тој вчера најави

Read Full Article

Уште еден нов кандидат за лидер на СДСМ поднесе кандидатура денеска

    Уште еден нов кандидат за лидер на СДСМ поднесе кандидатура денеска

Денеска до Централната изборна комисија, кандидатура за претседател на пар тијата за вонредните внатрепар тиски избори кои ќе се одржат на 12 декември поднесе Властимир Алексовски, информираат од партијата СДСМ

Read Full Article

После 3 часа разговори, заврши средбата Гаши – Заев: Имаме напредок

    После 3 часа разговори, заврши средбата Гаши – Заев: Имаме напредок

По три часа заврши средбата Гаши-Заев. Конкретни одговори за што точно е разговарано, за кои кадровски решенија и министерски позиции се разговарало, не открија ни Гаши, ни Заев. Гаши само

Read Full Article

Заев ја стави на маса својата оставка, СДСМ одлучува во моментов

    Заев ја стави на маса својата оставка, СДСМ одлучува во моментов

Ќе расправаме за актуелната политичка состојба, ќе не информира претседателот на партијата до кај се разговорите со потенцијалните нови коалициски партнери и секако ќе се отвори дебата во однос на

Read Full Article

Одлучно: Касами го исклучи Кастриот Реџепи од Беса – одлуката стапува на сила веднаш

  Одлучно: Касами го исклучи Кастриот Реџепи од Беса – одлуката стапува на сила веднаш

Имајќи ги предвид неодамнешните постапки на пратеникот на Движењето БЕСА, Кастриот Реџепи кој не се појави во Собранието пред неколку

Read Full Article

Нajнова вecт: Заев ја одложи својата оставката, ќе се чекаат резултатите од гласањето доверба на Владата

  Нajнова вecт: Заев ја одложи својата оставката, ќе се чекаат резултатите од гласањето доверба на Владата

Премиерот и Претседател на СДСМ Зоран Заев ја одлага оставката на неодредено време. Одлуката е едногласно донесена на ЦО на

Read Full Article

Коста: Jа видов големата сила на победата, Затоа што сме најдобрите

  Коста: Jа видов големата сила на победата, Затоа што сме најдобрите

Ова сме ние струмичаните, ова е мојата Струмица, горда и достоинствена. Вака се сака Струмица, од срце! Вечерва ја видов

Read Full Article

Вечерва се огласија од СДСМ: Министерот Филипче е пример за одговорен политичар

  Вечерва се огласија од СДСМ: Министерот Филипче е пример за одговорен политичар

Истp aгата што надлежните институции ја спроведуваат во соработка со меѓународни експерти, ќе ги даде одговорите за сите прашања поврзани

Read Full Article

Вечерва познат уште еден кандидат за градоначалник на скопска општина од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

  Вечерва познат уште еден кандидат за градоначалник на скопска општина од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

Тимчо Муцунски, Актуелниот пратеник ќе биде кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник во скопската општина аеродром на претстојните локални избори. Тој

Read Full Article

И повторно Митко Јанчев kандидат за гpaдоначалник на Кавадарци од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

  И повторно Митко Јанчев kандидат за гpaдоначалник на Кавадарци од редовите на ВМРО-ДПМНЕ

Митко Јанчев, Актуелниот градоначалник на Кавадарци, на претстојните локални избоppи ќе се кандидира за уште еден мандат како кандидат на

Read Full Article
1 2 3 86