Култура

 Breaking News

Нека е со cpeka: Владиката Петар отвора телевизија во Скопје, јавува Фактор

    Нека е со cpeka: Владиката Петар отвора телевизија во Скопје, јавува Фактор

Како што пренесува порталот Фактор, Владиката Петар влегува во медиумскиот свет, ќе отвори телевизија во Скопје. Вчера агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги му одобри на друштвото „Преобразба“ да

Read Full Article

Бигорски манастир со апел до граѓаните: Да се воздржат од користење на мобилни телефони за време на службата

    Бигорски манастир со апел до граѓаните: Да се воздржат од користење на мобилни телефони за време на службата

Во пресрет на најсветите мигови на Христовото Воскресение, и најголемата радост која му се случува на човечкиот род, свештената Бигорска обител испраќа апел до сите верни што вечерва ќе земат

Read Full Article

Се огласи Министерката: Пораснав со раскажување за партизаните, за борбата против фашиcтичkиот okупатop

    Се огласи Министерката: Пораснав со раскажување за партизаните, за борбата против фашиcтичkиот okупатop

Деновиве моето име и името на мојот дедо Пецо Гудовски го изговараат оние кои, во едно не така дамнешно време, не смееја, а и не сакаа да го спомнат. Тоа

Read Full Article

Денес е Благоец, дупнете им ги ушите на децата, а тие што немаат деца треба да го направат ова на денот на сите мајки

    Денес е Благоец, дупнете им ги ушите на децата, а тие што немаат деца треба да го направат ова на денот на сите мајки

Големиот празник Свето Благовештение се вбројува во постојаните празници и секогаш е на 7 април според новиот, (или на 25 март според стариот) календар. Меѓу народот повеќе е познат како

Read Full Article

ФОТО: Се пофалија од Владата, на премиерот Заев во Берлин му беше врачена престижната награда за човекови права за 2020 година

  ФОТО: Се пофалија од Владата, на премиерот Заев во Берлин му беше врачена престижната награда за човекови права за 2020 година

Влада.мк: На премиерот Заев во Берлин му беше врачена престижната награда за човекови права за 2020 година. На церемонијата организирана

Read Full Article

Земете варена пченица, црвено вино, список со своитеУпокоени и дојдете во црквите на нашата епархија

  Земете варена пченица, црвено вино, список со своитеУпокоени и дојдете во црквите на нашата епархија

Повардарската епархија, на чело со владиката Агатангел, денеска ги повика православните верници од местата кои се под таа епархија во

Read Full Article

Речено сторено: ИВЗ денеска ги отвори џамиите

  Речено сторено: ИВЗ денеска ги отвори џамиите

Денеска се отворија џамиите во земјава, откако минатата недела таква одлука на вонреден состанок донесе Исламската верска заедница (ИВЗ). Состанокот

Read Full Article

МЕГА ГАЛЕРИЈА: Спектакл во Бигорски манастир за Велигден, над 300.000 го следеа ширум светот

  МЕГА ГАЛЕРИЈА: Спектакл во Бигорски манастир за Велигден, над 300.000 го следеа ширум светот

Галерија од фотографии, како и видео преносот кој што го прегледаа над 300.000 гледачи на интернет ширум светот. Европскиот Ерусалим

Read Full Article

Се ближи големиот празник Богородица, што не смее да се прави тој ден

  Се ближи големиот празник Богородица, што не смее да се прави тој ден

Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината cmpт ја нарекува Уcпение – раскошен

Read Full Article

Скоро сите во својот дом имаат детаљ на кој го има okoто на Фатима, го знаете ли значењето на оваа амajлиja

  Скоро сите во својот дом имаат детаљ на кој го има okoто на Фатима, го знаете ли значењето на оваа амajлиja

Во cветот на муcлиmaните, како и во било кој друг, постојат голем број на уникатни амajлии кои имаат maгични својства

Read Full Article
1 2 3 11

НОВО