Економија

 Breaking News

Предновогодишно започнува МојДДВ Моја нагpaда, ќе има 10 нагpaди дневно, 4 по 1000 денари, 3 по 2000 и 3 по 3000 денари

    Предновогодишно започнува МојДДВ Моја нагpaда, ќе има 10 нагpaди дневно, 4 по 1000 денари, 3 по 2000 и 3 по 3000 денари

Со новата апликација МојДДВ #Моја награда која започнува од 15 декември, граѓаните освен што ќе можат да го остваруваат правото на поврат на 15 проценти од ДДВ, ќе можат да

Read Full Article

Проверете ги сметките, започна исплатата на пари од МојДДВ, поврат на 15% од данокот на додадената вредност

    Проверете ги сметките, започна исплатата на пари од МојДДВ, поврат на 15% од данокот на додадената вредност

Од денеска Управата за јавни приходи започна со исплата на парични средства согласно Законот за враќање на дел од ДДВ кај физичките лица. Повратот од 15 отссто од ДДВ на

Read Full Article

Радосна вест за сите кои скенираат фискални, започнува МојДДВ МојаНаграда од 15 декември многу награди

    Радосна вест за сите кои скенираат фискални, започнува МојДДВ МојаНаграда од 15 декември многу награди

Од 15 декември почнува ФинХакатон2:МојДДВ#МојаНаграда, заеднички проект на Министерството за финансии и Фондот за иновации и технолошки развој за креирање иновативна маркетинг-стратегија за #МојаНаграда, со цел да се влијае на

Read Full Article

Pадосна вест за пензионеpите од Bладата: Следната година просечно ќе добијат 10.000 денаpи повеќе

    Pадосна вест за пензионеpите од Bладата: Следната година просечно ќе добијат 10.000 денаpи повеќе

Ако останевме на стариот модел од претходната влада, пензионерите ќе добиеја зголемување од само 400 денари, а ние за цела следна година ќе даваме околу 10.000 денари повеќе или околу

Read Full Article

УJП со важна информација за граѓаните кои скенираат фискални сметки

  УJП со важна информација за граѓаните кои скенираат фискални сметки

Од 1 до 15 декември ќе почат на сметките на граѓаните да легнуваат парите од повратот на ДДВ од мерката

Read Full Article

Не чекаат споени викенди, oбјавена листата со неработни денови во 2020

  Не чекаат споени викенди, oбјавена листата со неработни денови во 2020

Велигден се паѓа на 20-ти април, Нова година е во среда, а Божик во вторник. Вака изгледа програмата на неработни

Read Full Article

Нови правила за заминување во Германија, прво ќе се полага јазик, а ќе има и старосна граница

  Нови правила за заминување во Германија, прво ќе се полага јазик, а ќе има и старосна граница

Проверка на знаењето од германски јазик и старосна граница се воведува од 1 март за жителите од Западен Балкан кои

Read Full Article

Скенирајте фискални сметки, првите пари од поврат на ддв ќе ги добиете на сметките

  Скенирајте фискални сметки, првите пари од поврат на ддв ќе ги добиете на сметките

Мерката поврат на 15 отсто од пресметаниот ДДВ е во полн ек, а средствата од повратот остварен во месеците јули,

Read Full Article

Скоро две третини од граѓаните не скенираат фискални сметки покажува анкетата на Детеkтоp

  Скоро две третини од граѓаните не скенираат фискални сметки покажува анкетата на Детеkтоp

Двајца од тројца граѓани не ги скенираат фискалните сметки. Според анкетата која за Детектор ја спроведе Институтот за политички истражувања

Read Full Article

Следниот месец ќе започне МојДДВ – МојаНаграда, 500.000 евра ќе изнесува наградниот фонд

  Следниот месец ќе започне МојДДВ – МојаНаграда, 500.000 евра ќе изнесува наградниот фонд

МојДДВ покажува дека дава резултати за целта за која е наменет, односно над 150.000 луѓе активно скенираат сметки. Ова во

Read Full Article
1 2 3 26

НОВО