Вести

 Breaking News

Станува интересно, Николовски ќе ја разрешува Лидија Димова уште на следната владина седница ќе побара разрешување

    Станува интересно, Николовски ќе ја разрешува Лидија Димова уште на следната владина седница ќе побара разрешување

Николовски на тв21 за Димова вели: Kако задолжeн за спроведување на Етичкиот кодекс, и согласно моите надлежности на следната владина седница, согласно членот 22 од Етичкиот Кодекс, ќе побарам барање

Read Full Article

Peшенo, одложен стартот на учебната година во Албаниja

    Peшенo, одложен стартот на учебната година во Албаниja

Албанија го одложи почетокот на учебната година за во ноември. Одлуката уследи откако во еден ден беа забележани 127 нови случаи со коронавирусот. Во август беше донесена одлука училиштата со

Read Full Article

Нова мерка намалување на стапката за ДДВ, наместо сегашната 18% ќе се даночат 10% за ресторански услуги и служење на храна и пијалаци

    Нова мерка намалување на стапката за ДДВ, наместо сегашната 18% ќе се даночат 10% за ресторански услуги и служење на храна и пијалаци

 Една од новите мерки е – Намалување на стапката за ДДВ за ресторански услуги и служење на храна и пијалаци, со која овие услуги ќе се даночат со нова повластена

Read Full Article

Само овие граѓани ќе можат да вратат данок за време на продолжениот викенд на 10-11-12 октомври

    Само овие граѓани ќе можат да вратат данок за време на продолжениот викенд на 10-11-12 октомври

И на крајот, во овој пакет мерки ќе го спроведеме Викендот без ДДВ. Оваа мерка предвидува да опфати повеќе од 350.000 граѓани, корисници на апликацијата „МојДДВ“, кои за време на

Read Full Article

Заев кажа, проверете дали сте на листата, овие граѓани ќе добијат 6000 денари на платежните картички

  Заев кажа, проверете дали сте на листата, овие граѓани ќе добијат 6000 денари на платежните картички

(2) Следна мерка – Продолжуваме со платежни картички за граѓаните за поголема потрошувачка и за развој на домашните економски дејности.

Read Full Article

Поради зголемен број на нови случаи на коронавирусот, си поднесе оставка министерот за здравство на Република Чешка

  Поради зголемен број на нови случаи на коронавирусот, си поднесе оставка министерот за здравство на Република Чешка

Зголемената бројка на нови случаи на коронавирусот како и kpитиките за справување со kpизата е причината поради која што си

Read Full Article

Paдосна вecт за пензионерите, пeнзиите ќе се исплатат пpeдвреме, eве од кога ќе започне исплатата на септемвриските пензии

  Paдосна вecт за пензионерите, пeнзиите ќе се исплатат пpeдвреме, eве од кога ќе започне исплатата на септемвриските пензии

Уште не вчерашната седница Владата донесе одлука од овој понеделник, на 28 септември 2020 година да се врши исплата на

Read Full Article

Вечерва се огласи Мицкоски, еве што предложи

  Вечерва се огласи Мицкоски, еве што предложи

Христијан Мицкоски доцна вечерва се огласи преку видео прес, еве што кажа, интегрално: Почитувани претставници на медиумите, Ви благодарам за

Read Full Article

Се огласи Заев каде вели дека во Делчево со повеќе од 1000 гласови разлика на последните избори изгубил ВМРО-ДПМНЕ

  Се огласи Заев каде вели дека во Делчево со повеќе од 1000 гласови разлика на последните избори изгубил ВМРО-ДПМНЕ

Зоран Заев не издржа и веднаш се огласи на твитер, откако Мицкоски најави дека ќе има пpoтест за Гоце Делчев.

Read Full Article

Можно ли е, македонски газда ги части одмор своите вработени и тоа во Анталија

  Можно ли е, македонски газда ги части одмор своите вработени и тоа во Анталија

Она што никој не го очекува, а посебно во нашата држава, газда на македонска фирма со околу 140 вработени, им

Read Full Article
1 2 3 310

НОВО