Микрофон

 Breaking News

Крвав инцидент вечерва во Ново Лисиче, куче од расата „Ротвајлер“ се борело со две деца на 7-8 годишна возраст

    Крвав инцидент вечерва во Ново Лисиче, куче од расата „Ротвајлер“ се борело со две деца на 7-8 годишна возраст

„Од 20.15 до 20.50 бев сведок на крвава драма. Никому да не му се повтори. Од зграда во паркот кај игралиштето во Ново Лисиче, карши паркот со авионот, немоќно гледав

Read Full Article

ФОТО: Министре што е со Вашиов правопис?

    ФОТО: Министре што е со Вашиов правопис?

Министре ваква просФета не ни треба нели. На тој тим од експерти за односи со јавноста, Твитерот не смее да трпи. Утре е Денот на свети Климент охрдиски, денот на

Read Full Article

Павле Трајанов: Професорката Тројачанец пронајдена мртва, депресијата зеде уште една жртва, а нема да е последна, ако не преземеме нешто како општество

    Павле Трајанов: Професорката Тројачанец пронајдена мртва, депресијата зеде уште една жртва, а нема да е последна, ако не преземеме нешто како општество

„Професорката Тројачанец пронајдена мртва. Депресијата зеде уште една жртва, а нема да е последна, ако не преземеме нешто како општество. Во Македонија има епидемија од депресија, анксиозни пореметувања, параноја која

Read Full Article

Бранимир Јовановиќ распали на ФБ: Да се опаметиме, другари, пошто вака почнува да наликува на онаа “све је исто, само њега нема”

    Бранимир Јовановиќ распали на ФБ: Да се опаметиме, другари, пошто вака почнува да наликува на онаа “све је исто, само њега нема”

„Пробав да се воздржам од коментар, пошто, нели, сега од оваа позиција не треба да коментирам, туку да преземам мерки, ама не се издржува… Значи, патни трошоци од илјадници евра

Read Full Article

Заев: Ќе го намалиме бројот на предмети во училиштата

  Заев: Ќе го намалиме бројот на предмети во училиштата

Учениците во Македонија имаат премногу предмети, во образованието многу се експериментираше.  На Македонија и е потребен образовен систем кој во

Read Full Article

Најава за нови и модерни патарини – плаќање по километар

  Најава за нови и модерни патарини – плаќање по километар

Во интервју за МИА, директорот на ЈП за државни патишта изјави дека до крајот на следната година се очекува да

Read Full Article

Зорица Чавкова: Татко ми не е терорист, се гордеам со моето презиме

  Зорица Чавкова: Татко ми не е терорист, се гордеам со моето презиме

Мојот татко Митко Чавков нема ништо сторено за да заслужи ваков третман, немаат ништо сторено ниту останатите притворени, единствено нешто

Read Full Article

Актерот Доневски жестоко на ФБ: Каде сте сега шаренолики да го фарбате МНТ затоа што партискиот војник Дац ги казни вашите колеги?

  Актерот Доневски жестоко на ФБ: Каде сте сега шаренолики да го фарбате МНТ затоа што партискиот војник Дац ги казни вашите колеги?

„Замислете ова во едно друго време да го направеа директорите поставени од претходната “режимската власт”,ова што сега го прави моќниот

Read Full Article

До вчера ВМРО беа криви за загадувањето, од денес е народот…

  До вчера ВМРО беа криви за загадувањето, од денес е народот…

До вчера ВМРО беа криви за загадувањето, од денес е народот…

Read Full Article

Заев за „Капитал“: Имаме поддршка од ВМРО-ДПМНЕ за спорот со името

  Заев за „Капитал“: Имаме поддршка од ВМРО-ДПМНЕ за спорот со името

Во денешниот  број на „Капитал“, неделникот објавува ексклузивно интервју со премиерот Зоран Заев, во кое тој зборува отворено за многу

Read Full Article

НОВО