Колумни

 Breaking News

Латас до Бранко: Друже те нема што те нема… Се собрале во твојата куќа и ја pастуpаат, камен по камен

    Латас до Бранко: Друже те нема што те нема… Се собрале во твојата куќа и ја pастуpаат, камен по камен

Бранко друже те нема што те нема, а не ми е јасно зошто е така. Заев почна дури и свежи плавиши да носи у партија при тебе жиB, а ти

Read Full Article

Времето одминува, уште 24 часа имаат време Кики и Фрики да го послушаат советот на Героски

    Времето одминува, уште 24 часа имаат време Кики и Фрики да го послушаат советот на Героски

Откако Зоран Заев, лидерот на СДСМ, и генералниот секретар на партијата, Александар Кирацовски, изјавија дека не знаат кои се Кики и Фрики, а Кирацовски дури обвини и дека Бранко Героски

Read Full Article

Латас: Мицкоски може да го врати старото име, Република Македонија внатре во државата, Северна за надворешна употреба

    Латас: Мицкоски може да го врати старото име, Република Македонија внатре во државата, Северна за надворешна употреба

Курто Дудуш, градоначалнокот на СДСМ од Шутка е симболиката на оваа власт. Го заклучил Сенад Јашар во канцеларија и го тепал, патем викајќи дека ништо не му може затоа што

Read Full Article

Геро не застанува: Како Трајанка одбила да им даде општински пари на Коки, Кики и компанија

    Геро не застанува: Како Трајанка одбила да им даде општински пари на Коки, Кики и компанија

Приказна за уште еден неуспешен обид на рекетарската група, овој пат да брцнат во општинска каса – биле измарширани и упатени својот „проект“ да го продадат во Струмица! – вака

Read Full Article

Латас: Цела Европа ги гледаше македонските знамиња… Поубава препорака и промоција за Македонија, здравје

  Латас: Цела Европа ги гледаше македонските знамиња… Поубава препорака и промоција за Македонија, здравје

Вардар е европски шампион. Повторно. Цела Европа ги гледаше македонските знамиња на победничкиот пиедестал, и македонската публика дојдена во Келн

Read Full Article

Грчки лингвист го признава македонскиот: Македонскиот не е „словенски дијалект“, туку јазик!

  Грчки лингвист го признава македонскиот: Македонскиот не е „словенски дијалект“, туку јазик!

Платформата за истражувачко новинарство и анализи објавува напис на грчката славистка Александра Ионаиду во која таа нема дилема за постоењето

Read Full Article

Колумна на Мирка Велиновска: Стегни си го бабулето Геро, иднината ти закажа состанок!

  Колумна на Мирка Велиновска: Стегни си го бабулето Геро, иднината ти закажа состанок!

Многу е глупо нормални луѓе да очекуваат дека од ,,западно-балкански,, бројлери од медиумскиот кокошарник на Сорос, или од гебелсовата пропагандна

Read Full Article

Колумна на Стевчо Јакимовски: Пукнете!

  Колумна на Стевчо Јакимовски: Пукнете!

Нека пукнат од мака, ама јас не сум направил сообраќајна несреќа. Сакаа да направ паралела, или да покријат друг случај

Read Full Article

Колумна на Билјана Ванковска: Капитулација!

  Колумна на Билјана Ванковска: Капитулација!

Вовед во капитулацијата запечатена со т.н. национален консензус на претставниците на три партии и еден немушт претседател на Република беше

Read Full Article

Колумна на Стевчо Јакимовски: Ороспилук

  Колумна на Стевчо Јакимовски: Ороспилук

Вечерва МОС пред Собранието на Република Македонија го запалија европското знаме. Не им се мешам во палењето но сметам дека

Read Full Article

НОВО