C3O со пpeдупpeдување дека уште 3 симптоми на коронавирусот кои не треба да ги игнорираме

 Breaking News

C3O со пpeдупpeдување дека уште 3 симптоми на коронавирусот кои не треба да ги игнорираме

C3O со пpeдупpeдување дека уште 3 симптоми на коронавирусот кои не треба да ги игнорираме
July 01
21:32 2020

Како што јавуваат, C3O на списокот на досега познатите симптоми на коронавирусот како што се покачена температура, главоболка, мачнина, губење на сетилото за мирис, додаде уште три нови симптоми.

C3O наведува дека е потребно да се тестираат луѓето кои остануваат без здив, бидејќи тоа е еден од главните симптоми на коронавирусот.

Покрај отежнатото дишење, уште еден од симптомите е болка во градите во вид на притисок. Потешкотии во зборувањето или проблеми со координација на движењето на телото се уште еден од знаците за Ковид-19.

Како што истакнуваат експертите, еден дел од заразените најверојатно ќе развијат блага клиничка слика која не бара хоспитализација, меѓутоа во тешки симптоми се вбројува тешкото и отежнато дишење, губењето на здив, бо лка во градите и пр облем со движење на телото.Извор Прес24.

Related Articles