Cтивнува коронавирусот во Македонија, денеска се регистрирани од 2907 тестирања само 234 нови случаи

 Breaking News

Cтивнува коронавирусот во Македонија, денеска се регистрирани од 2907 тестирања само 234 нови случаи

Cтивнува коронавирусот во Македонија, денеска се регистрирани од 2907 тестирања само 234 нови случаи
May 07
18:17 2021

Здравствените власти јавуваат дека последните 24 часа се направени 2.907 тестирања, а регистрирани се 234 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 83 -Куманово 27 -Битола 16 -Тетово 14 -Струмица 13 -Штип и Виница по 9 -Кичево 7 -Прилеп и Велес по 6 -Гостивар.

Струга и Кочани по 5 -Охрид 4 -Радовиш, Крушево и Демир Хисар по 3 -Пробиштип, Богданци и Демир Капија по 2 -Кавадарци, Гевгелија, Неготино, Свети Николе, Крива Паланка, Берово, Делчево, Валандово, Кратово и Пехчево по 1.

Пријавени се вкупно 25 по ина ти лица:

10 од Скопје (46г,60г,64г,65г,67г, 67г, 70г,71г, 74г и 75г), по 2 лица од Тетово (70г и 72г), Штип (69г и 70г) и Гостивар (67г и 79г) и по 1 по ина то лице од Куманово (64г), Прилеп (63г), Охрид (80г), Виница (27г), Струмица (78г), Кочани (56г), Кичево (62г), Струга (78г) и Свети Николе (57г).

Од пријавените, 4 лица се по ина ти во домашни услови, а останатите 21 во болн ички услови.

Регистрирани се 786 оздрав ени паци енти од:

Скопје 348 -Куманово 61 -Тетово 47 -Прилеп 43 -Битола 38 -Кавадарци 37 -Велес 32 -Неготино 25 -Гостивар 20 -Штип 18 -Струмица и Кичево по 17 -Гевгелија 16 -Охрид 13 -Кочани и Ресен по 9 -Богданци 5 -Виница 4 -Струга, Радовиш, Крушево, Свети Николе и Делчево по 3 -Демир Хисар, Пробиштип, Валандово и Македонски Брод по 2 -Демир Капија, Крива Паланка, Кратово и Македонска Каменица по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 734.904 тестирања на koронавирусот.

Вкупната бројка на Ковидијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 153.694, бројката на оздрав ени пацие нти е 137.331, на поч на ти е 5.067, а бројот на активни случаи изнесува 11.296.

Related Articles