Блокиран сообраќајот на патот Ресен – Битола – Прилеп – што се случува?

 Breaking News

Блокиран сообраќајот на патот Ресен – Битола – Прилеп – што се случува?

Блокиран сообраќајот на патот Ресен – Битола – Прилеп – што се случува?
October 28
13:27 2016

Од 14:40 часот попладнево сообраќајот на магистралниот пат Ресен – Битола – Прилеп кај местото „Баир“ е блокиран и се пренасочува низ централното градско подрачје на Битола.

Како што соопшти АМСМ, ссобраќајот е блокиран од 40 лица од ромска националност.

АМСМ СЛУЖБА ЗА ПОМОШ И ИНФОРМАЦИИ известува:

БЛОКИРАН СООБРАЌАЈ: На 28.10.2016 година од 14:40 часот на магистралниот пат А3 Ресен-Битола-Прилеп, кај м.в.„Баир“ од страна на 40 лица (ромска националност), сообраќајот е блокиран и се пренасочува низ централното градско подрачје на Битола.

СОСТОЈБА: Сообраќајот на сите државни патишта се одвива без забрани, по наместа влажни коловози.

Related Articles