890 нови случаи на коронавирусот, еве ја листата по градови за денес

 Breaking News

890 нови случаи на коронавирусот, еве ја листата по градови за денес

890 нови случаи на коронавирусот, еве ја листата по градови за денес
April 15
16:33 2021

Во последните 24 часа се направени 3.284 тестирања, а регистрирани се 890 нови случаи на коронавирусот во:

Скопје 349 -Битола 68 -Куманово 59 -Прилеп 52 -Тетово 36 -Струмица 35 -Велес 32 -Охрид 29 -Кавадарци 27 -Штип 25-Кочани 24 -Кичево 20 -Гостивар 19 -Виница 15 -Гевгелија 14 -Неготино и Валандово по 11 -Струга, Свети Николе и Радовиш по 9 -Пробиштип 7.

Крива Паланка 6 -Ресен и Берово по 4 -Делчево и Демир Хисар по 3 -Богданци, Демир Капија и Кратово по 2 -Крушево, Македонски Брод, Пехчево и Дојран по 1.

Пријавени се вкупно 35 по ин ати лица:

7 од Скопје (35г, 39г , 61г, 69г, 73г, 80г ,84г), 6 лица од Куманово (65г, 70г, 73г, 74г, 76г и 87г), по 3 по ч нати лица од Прилеп ( 71г,72г и 77г) и Битола (64г,65г и 74г), по 2 лица од Кавадарци (75г и 76г).

Велес (53г и 79г), Штип (67г, 69г), Струмица(54г и 84г), Крива Паланка(71г и 72г) и Струга(62г и 72г), по едно лице од Гостивар (77г), Кочани (34г), Кичево (57г)и Охрид (77г).

Регистрирани се 1.024 оздра вени паци енти од:

Скопје 464 -Битола 74 -Куманово 65 -Прилеп 60 -Кавадарци 51 -Велес 40-Гостивар 27-Штип 26 -Тетово 25 -Струмица и Гевгелија по 21 -Берово 16 -Кочани 15 -Кичево, Неготино и Валандово по 13.

Радовиш 12 -Ресен 9 -Свети Николе 8-Крива Паланка 7-Виница и Богданци по 6 -Македонски Брод и Дебар по 5 -Пробиштип, Демир Капија, Крушево и Делчево по 4 -Пехчево 3 -Кратово 2-Дојран 1.

Досега во земјата се направени вкупно 681.272 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 145.001, бројката на оздрав ени паци енти е 120.707, на поч на ти е 4.357, а бројот на активни случаи изнесува 19.937.

Related Articles