7 македонски градови без коронавирусот, а 21 нов случај денеска

 Breaking News

7 македонски градови без коронавирусот, а 21 нов случај денеска

7 македонски градови без коронавирусот, а 21 нов случај денеска
June 12
14:07 2021

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 4.370 тестирања, а регистриран е 21 нов случај на коронавирусот и тоа во градовите:

Кичево – 6, Скопје и Тетово – по 4, Прилеп – 2, Битола, Велес, Дебар, Куманово и Охрид- по 1.

Регистрирани се 7 оздра вени паци енти од: Скопје – 4, Кичево – 2 и Струмица – 1.

Пријавено е 1 п оч нато лице: од Куманово (72г), во болн ички усло ви.

Досега во земјата се направени вкупно 831.031 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епид ем ата изнесува 155.528, бројката на оздр авени пациент и е 149.619, на по ин ати е 5.471, а бројот на активни случаи изнесува 438.

Според епид емиоло шки анализи во моментов, дистриб уцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови З або лен и (вкупно) Активни случаи (вкупно) Скопје 68608, Активни 189 Куманово 8868, Активни 53 Прилеп 8318, Активни 33 Тетово 7230, Активни 27.

Битола 6304, Активни 18 Велес 5470, Активни 3 Гостивар 5180, Активни 15 Кавадарци 5153, Активни 0 Охрид 5010, Активни 18.

Штип 4959, Активни 2 Струмица 4113, Активни 6 Струга 2981, Активни 4 Кочани 2791, Активни 4 Кичево 2577, Активни 25 Гевгелија 2195, Активни 3 Неготино 2184, Активни 4.

Свети Николе 1523, Активни 2 Ресен 1234, Активни 1 Крива Паланка 1222, Активни 2 Радовиш 1161, Активни 7 Берово 1029, Активни 0 Делчево 972, Активни 4 Дебар 941, Активни 2.

Виница 886, Активни 5 Пробиштип 789, Активни 0 Валандово 666, Активни 1 Богданци 494, Активни 0 Крушево 490, Активни 1.

Демир Хисар 400, Активни 3 Демир Капија 396, Активни 0 Кратово 376, Активни 3 Македонски Брод 359, Активни 1 Пехчево 268 0 Македонска Каменица 249, Активни 2 Дојран 132, Активни 0

Related Articles