3eмјотрес го cтpece Скопје, епицентарот во близина на границата со Косово и Србија

 Breaking News

3eмјотрес го cтpece Скопје, епицентарот во близина на границата со Косово и Србија

3eмјотрес го cтpece Скопје, епицентарот во близина на границата со Косово и Србија
January 06
20:33 2023

Како што јавуваат, Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес, 06.1.2023 година, регистрира земјотрес чии епицентар припаѓа на скопското епицентрално подрачје. Според досегашните податоци со кои располага опсерваторијата земјотресот се случи во 16 часот и 51 минути со Рихтерова локална магнитуда ML2,8 и интензитет од III-IV степени според Европската макросеизмичка скала, а беше почувствуван од населението во Скопје и околината.

Related Articles