3а малку 100: Полицијата со радарот направила парче на автопатот Куманово-Скопје-Велес, kaзнети 99 возачи

 Breaking News

3а малку 100: Полицијата со радарот направила парче на автопатот Куманово-Скопје-Велес, kaзнети 99 возачи

3а малку 100: Полицијата со радарот направила парче на автопатот Куманово-Скопје-Велес, kaзнети 99 возачи
June 10
21:09 2022

Како што јавуваат од МВР: Денеска (10.06.2022) во периодот од 08.00 до 15.00 часот Мобилната единица за без бедност на сообраќајот на патиштата спроведе зајакната акциска контрола на автопатот Куманово – Скопје – Велес за сан кционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкци онирани се 99 возачи. Од нив, 15 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозвол еното, а едно возило се движело со дури над 70 километри на час повеќе од дозво лената брзина, jавуваат од МВР.

Related Articles