3апочна новиот бран на коронавирусот, голем број на нови случаи денеска во Македонија

 Breaking News

3апочна новиот бран на коронавирусот, голем број на нови случаи денеска во Македонија

3апочна новиот бран на коронавирусот, голем број на нови случаи денеска во Македонија
November 11
17:03 2021

Како што јавуваат Здравствените власти – Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здр авје дека во последните 24 часа: 

Направени се 2.663 тестирања, а регистрирани се 432 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

 Скопје – 142, Битола – 47, Прилеп – 31, Куманово – 22, Кавадарци – 19, Тетово, Велес и Кочани – по 18.

Штип и Радовиш – по 12, Демир Хисар – 9, Гевгелија, Ресен и Делчево – по 8, Виница – 7, Гостивар, Неготино, Крива Паланка.

Берово и Кратово – по 6, Охрид и Кичево – по 5, Струмица – 4, Крушево – 3, Македонска Каменица – 2, Богданци, Демир Капија.

Пехчево и Дојран – по 1. · Регистрирани сe 448 оздравени пациент од: Скопје – 186, Куманово – 42, Прилеп и Велес – по 26.

Кавадараци – 21, Битола – 19, Кочани и Штип – по 16, Тетово и Крива Паланка – по 14, Кичево – 9, Пробиштип – 8.

Неготино и Охрид – по 6, Гевгелија и Делчево – по 5, Демир Хисар и Струга – по 4, Кратово и Свети Николе – по 3.

Радовиш, Гостивар, Берово, Струмица и Валандово – по 2, Ресен, Македонска Каменица, Богданци, Пехчево и Македонски Брод – по 1.

Во текот на изминатите 24 часа регистрирани се 13 п ина ти лица:

4 лица од Скопје (45г, 78г, 88г и 90г), по 2 лица од Куманово (42г и 70г), Битола (51г и 68г) и Прилеп (66г и 70г), и по едно лице од Делчево (74г), Велес (79г) и Кочани (55г).

Од пријавените лица сите се по инат и во бол нички усл ови. 

Регистрирани се по на и лица од Крива Паланка (2), Скопје (1), Прилеп (1) и Виница(1), на возраст од 57-82г, од кои едно лице е поч н ато во домашни услови, а 4 лица се во болнички услови. 

Досега во земјата се направени вкупно 1.418.655 тестирања на Кoронавирусот. 

Вкупната бројка накоронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епид мијата изнесува 207.998, бројот на оздра вени п циенти е 192.370, на по чи ати е 7.294, а бројот на активни случаи изнесува 8.334.

Related Articles