15 најскапи автомобили продадени на аукција! (Фото)

 Breaking News

15 најскапи автомобили продадени на аукција! (Фото)

15 најскапи автомобили продадени на аукција! (Фото)
February 03
13:23 2018

За овие стари, но вредни модели луѓето биле подготвени да одвојат неверојатна сума на пари.

„Бесен автомобил“ е сон на многумина, кои на овој начин сакаат да ја покажат својата моќ и богатство.

Меѓутоа, ретко кој се одлучува да одвои голема сума на пари за некој модел, кој не е најнов.

Погледнете кои се најскапите автомобили продадени на аукција, а тргнуваме од последно место:

15. 1991 Ферари Ф40 – 1.512.500 долари

14. 1957 Мерцедес-Бенз 300СЛ Роустер – 1.512.500 долари

13. 1964 Ферари 250ГТ/Л Берлинета Лусо – 1.682.500 долари

12. 2015 Мекларен П1 – 1.732.500 долари

11. 1963 Исо Грифо А3/Л Прототип – 1.760.000 долари

10. 1948 Такер 48 – 1.792.500 долари

9. Пагани Хуајра – 2.090.000 долари

8. 2017 Форд ГТ – 2.500.000 долари

7. 1967 Ферари 330ГТС – 2.530.000 долари

6. 1972 Ферари 365ГТС/4 Дејтон – 2.640.000 долари

5. 1966 Шелби 427 Кобра С/Ц – 2.947.000 долари

4. 1931 Бугари Тајп 55 – 4.070.000 долари

3. 1954 Ферари 500 Мундијал Спајдер – 4.455.000 долари

2. 1958 Порше 550А Спајдер – 5.170.000 долари

1. 1965 Ферари 275ГТБ Специјал – 8.085.000 долари

Related Articles