Ќе ги изгубат државјанствата оние кои купиле од оваа земја

 Breaking News

Ќе ги изгубат државјанствата оние кои купиле од оваа земја

Ќе ги изгубат државјанствата оние кои купиле од оваа земја
November 08
09:36 2019

Луѓето кои купиле државјанства од Кипар сега ќе ги изгубат. Кипар денеска го започна процесот на одземање на кипарското државјанство на 26 лица, кои го добиле во рамките на шемата инвестициски пасош. Властите не ја открија националноста или идентитетот на засегнатите лица или зошто е почнат процесот. Ројтерс објави минатиот месец дека богатите роднини и сојузниците на Камбоџанскиот премиер Хун Сен добиле кипарски пасоши според истата шема, но тој негирал.

Related Articles