Љубчо Георгиевски: Тодор Александров и Ванчо Михајлов се синоним за автономна и обединета Македонија

 Breaking News

Љубчо Георгиевски: Тодор Александров и Ванчо Михајлов се синоним за автономна и обединета Македонија

Љубчо Георгиевски: Тодор Александров и Ванчо Михајлов се синоним за автономна и обединета Македонија
May 03
21:41 2022

Поранешниот премиер и поранешен претседател на ВМРО-ДПМНЕ:

Љубчо Георгиевски вели дека името ВМРО е име кое Тодор Александров и Ванчо Михајлов го поставуваат на меѓународната сцена.

Во времето на Гоце, Даме, историските личности тоа беше ВМРО, пишува Прес24.

Самото име е име на Александров и Михајлов.

Тие сами по себе контроверзни и ги спомнувавме во пакет.

Со тек на времето, Александров доби легитимитет и го рехабилитираа.

Кога зборуваме за Ванчо Михајлов, не зборуваме за да му се постави улица, но не можете да го етикетирате во македонската историја.

3атоа што се двата лидери на ВМРО кои го држат македонското прашање меѓу двете светски војни.

Тие се двајцата лидери чии имиња е синоним за автономна, самостојна и обединета Македонија, кажа Георгиевски во емисијата Клик плус. ИзворПрес24.

Related Articles