Што се случува денеска, нови случаи од коронавирусот во земјава регистрирани се само 301 од 1431 тестирања

 Breaking News

Што се случува денеска, нови случаи од коронавирусот во земјава регистрирани се само 301 од 1431 тестирања

Што се случува денеска, нови случаи од коронавирусот во земјава регистрирани се само 301 од 1431 тестирања
April 05
18:15 2021

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 1.431 тестирања, а регистрирани се 301 нови случаи на коронавирусот во:

Скопје 174-Кавадарци 17 -Велес 16 -Прилеп 14 -Куманово, Тетово и Штип по 11 -Гостивар 8 -Охрид 7 -Струга 6-Кочани 5 -Кичево 4.

Виница 3 -Неготино, Свети Николе, Берово и Делчево по 2 -Битола, Струмица, Гевгелија, Крива Паланка, Дебар и Демир Капија по 1.

Пријавени се вкупно 37 по инат и лица:

9 од Скопје ( 74г , 81г , 47г , 60г ,69г , 76г , 79г , 77г , 61г , ) , 6 од Прилеп ( 42г, 58г, 72г, 74г, 75г и 56г) , по 3 од Тетово ( 65 г, 59 г и 57 г,) и Гевгелија (73 г, 65 г, и 56 г) , – по 2 од Куманово (90г и 67г) , Кавадарци (85г и 57г) , Струмица (73г и 62г) и Виница (79г и 62г) и – по 1 п ин ат од Битола (59г) , Охрид (82г) , Кичево (37г) , Неготино (64 г) ,Свети Николе (79г),Крива Паланка (73 г) и Дебар ( 43г).

Регистрирани се 1.091 оздра вени паци енти од:

Скопје 429 -Охрид 107 -Прилеп 74 -Велес 42 -Куманово 40 -Штип и Струга по 37 -Битола 36 -Кавадарци 34-Гостивар 29 -Гевгелија 26 -Крива Паланка 24-Тетово 23 -Струмица 17 -Неготино 13.

Кочани и Делчево по 12 -Берово, Пробиштип и Богданци по 11 -Валандаво 10 -Радовиш 8 -Дебар и Крушево по 7 -Кичево 6 -Свети Николе и Демир Капија по 5 -Ресен 4 -Виница, Кратово и Пехчево по 3 -Демир Хисар и Македонски Брод по 2 -Македонска Каменица 1.

Досега во земјата се направени вкупно 643.004 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епид мијата изнесува 135.167, бројката на оздраве ни паци енти е 110.388, на п чина ти е 3.977, а бројот на активни случаи изнесува 20.802.

Related Articles