Што ли не чека: Можни се прекини на струјата поради преоптовареност

 Breaking News

Што ли не чека: Можни се прекини на струјата поради преоптовареност

Што ли не чека: Можни се прекини на струјата поради преоптовареност
November 10
20:19 2022

Како што пренесува прес24, советникот за енергетика во Кабинетот на премиерот, Виктор Андонов кажа дека постои ри зик од повремени прекини на струјата ако се преоптовари системот. Мора да имаме во предвид дека државата во моментов има енергетски капацитети кои се стари повеќе од половина век. Во перидот кој доаѓа и поради зголемена потрошувачка, овие објекти може да бидат оптоварени и да се случат неочекувани испади“, вели Андонов. Владата порача дека ситуацијата будно се следи и за сите преземени мерки ќе бидат изверстени граѓаните. ИзворПрес24.

Related Articles