Што е ова: Силно невреме во Бугарија, cпасени над 20 луѓе со хеликоптер и уништeни мостови

 Breaking News

Што е ова: Силно невреме во Бугарија, cпасени над 20 луѓе со хеликоптер и уништeни мостови

Што е ова: Силно невреме во Бугарија, cпасени над 20 луѓе со хеликоптер и уништeни мостови
September 02
19:38 2022

HEBреме ја зафати Бугарија, а на јтешко беше погодено селото Богдан по силниот дожд, па над 20 луѓе беа с пасени со хеликоптер.

Првите информации од Бугарија покажуваат дека нема за ин ати или пов еде ни, а селата Богдан и Каравелово се поплавени.

Силните дождови ги зафатија населените места и предизвикаа голема материјална штета, односно уништени се неколку мостови и оштетени се патиштата.

Навистина е чудо како нема ж тв и. Таков потоп не се случува секој ден.

Нема ниту повредени лица и тоа е добро“, кажа Николај Николов, директор на Главната дирекција „Противпожарна безб едност и зашт ита на насе лението“.

Related Articles