Целосен карантн не, полициски час мора, следува кластер Избори, вели Даниловски

 Breaking News

Целосен карантн не, полициски час мора, следува кластер Избори, вели Даниловски

Целосен карантн не, полициски час мора, следува кластер Избори, вели Даниловски
July 20
06:42 2020

Мора полициски час, а целосен карантин на цела држава не, кластерот избори почува да ги дава првите изборни бројки на нови случаи со коронавирусот. Предизборните собири и постизборните прослави ќе ни се уд рат од глава, вели во интервју за ТВ 24 епиде иологот, Драган Даниловски. Според него, единствено носењето на маска од страна на сите може да помогне во стопирање на криз ата со коронавирусот. Целосен карантин според него не доаѓа во предвид, но ноќен полициски час мора да се воведе, поради неогово рноста на младите. Даниловски смета дека градинките може да се отворат, но само и доколку граѓаните строго се придржуваат до меркита за заштита,тој ги повика и градоначалниците да преку своите општини воведат редари кои ќе се грижат за контрола врз придржување на мерките.

Related Articles