ФОТО: Шекеринска во посета на мобилната болница: Aплаузот оди за нашата Apмиja

 Breaking News

ФОТО: Шекеринска во посета на мобилната болница: Aплаузот оди за нашата Apмиja

ФОТО: Шекеринска во посета на мобилната болница: Aплаузот оди за нашата Apмиja
April 02
19:10 2020

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска денеска беше во посета на мобилната болница која што беше монтирана во кругот на болницата.

Шекеринска објави неколку фотографии на нејзината фејсбук страница, каде што и напиша дека денеска заедно со Венко и Петре се увериле дека може да се смета на капацитетите на оваа мобилна болница.

Мобилната болница е донација од Норвешка, инаку уште се нарекува Полска Roll2 болница, а e донирана на Македонија уште во 2012 година, а вредела тогашни 2 милиони евра.

Шекеринска додаде, дека секако аплаузот оди за нашата Армија која не се штедеше да ја постави болницата во рекорден рок. Во продожение нејзиниот интегрален статус:

Related Articles