ФОТО: На хрватски газда на ресторан му пукнaл филмот и на своите гости им ја претстави земјата во вистинско светло

 Breaking News

ФОТО: На хрватски газда на ресторан му пукнaл филмот и на своите гости им ја претстави земјата во вистинско светло

ФОТО: На хрватски газда на ресторан му пукнaл филмот и на своите гости им ја претстави земјата во вистинско светло
June 12
22:19 2019

Еден хрватски угостител на првата страна на менито од ресторанот, навел се што треба да плати, сите даноци и придонеси, па на своето мени од ресторанот напишал „мала земја со големи даноци“. Една од најотеретените земји со даноци, во ЕУ е Хрватска. „ДДВ 25 проценти Потрошувачка 3 Данок на доход 36 проценти Пензиски придонес од 15 проценти Придонес кон здравјето 16,5 проценти Придонес за Regos 5 проценти“ напиша тој. Фотографија од неговиот ценовник е објавена на Фејсбук, па следеа многу кометари. „Ова е само почеток на списокот… вистината е полоша“, гласел еден одкоментарите. Фото:

Related Articles