ФОТО: Филипче со детали за вакцинацијата, 367.987 граѓани се пријавени

 Breaking News

ФОТО: Филипче со детали за вакцинацијата, 367.987 граѓани се пријавени

ФОТО: Филипче со детали за вакцинацијата, 367.987 граѓани се пријавени
May 18
19:40 2021

Вакцин ацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата.

Вкупно се аплицирани 207.219 до зи вак цини, а ревак цинирани се 31.599 граѓани.

Вчера вкупно се вакцинирале 9.721 граѓани.

Прва до за вак цина вчера примиле 7.445 граѓани.

Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 376.987 граѓани.

Со последните бројки 40% од населението над 70 години имаат примено барем една до за вак цина.

Со последните бројки 33% од населението над 65 години имаат примено барем една до за вак цина.

Пријави се на vakcinacija.mk бидејќи тоа е најлесниот и најбрз пат до термин за вакци нација. – Напиша Филипче на својата фејсбук страница:

Related Articles