Фото, Славјанка се пофали: Bо Солун пристигнаа 6 лесни оклопни возила на тркала, а до крајот на годината очекуваме да пристигнат уште 27 вакви возила

 Breaking News

Фото, Славјанка се пофали: Bо Солун пристигнаа 6 лесни оклопни возила на тркала, а до крајот на годината очекуваме да пристигнат уште 27 вакви возила

Фото, Славјанка се пофали: Bо Солун пристигнаа 6 лесни оклопни возила на тркала, а до крајот на годината очекуваме да пристигнат уште 27 вакви возила
July 23
22:47 2022

Денеска на пристаништето во Солун, Република Грција, пристигна првата испорака од 6 JLTV лесни оклопни возила во рамките на проектот „Набавка на лесни оклопни возила на тркала“.

Оваа испорака претставува сериозен исчекор во процесот на модернизација и опремување на Ар мијата согласно HAТО стандардите и ќе бидат поддршка на Лес ната пешадиска бат алјонска група во Штип, која воедно е нашата НАТО единица.

Проектот „Набавка на лесни оклопни возила на тркала“ е започнат во 2019 година со склучување на Договори помеѓу Владите на Република Северна Македонија и САД, а до крајот на годината очекуваме да пристигнат уште 27 вакви возила.

Ова на својата фејсбук страница, го напипа министерката Славјанка Петровска, каде објави и фотографии од возилата, фото:

Related Articles