ФОТО: Се појавија cателитски снимки од уништениот голем руски брод, Саратов, полн со опрема

 Breaking News

ФОТО: Се појавија cателитски снимки од уништениот голем руски брод, Саратов, полн со опрема

ФОТО: Се појавија cателитски снимки од уништениот голем руски брод, Саратов, полн со опрема
March 26
01:10 2022

Се појавија сателитски снимки од уни штениот #руски брод во #Бердјанск Тие ги објави компанијата Maxar Technologies. На 24 март, Генералштабот на воор ужените сили на # Украина извести дека големиот десантен брод „Саратов“ е уништен во пристаништето Бердјанск.

Украинските сили објавија дека рускиот десантен брод, што го уништија во напад во текот на вчерашниот ден, бил бродот „Саратов“, а не „Орск“, како што беше претходно информирано.

Според ажурираните информации, големиот десантен брод ‘Саратов’ е уништен за време на нападот на окупираното пристаниште Бердјанск.

Оштетени се големите десантни бродови ‘Цезар Куников’ и ‘Новочеркаск’“, се наведува во извештајот на украинскиот Генералштаб на вооружен ите сили.

Рускиот брод носеше ор жје и резерви за силите што се борат во Мариупол.

Медиумите потсетуваат дека беа објавени драм атични фотографии од оган и црн чад, откако украинските балист ички ракети го погодија бродот, што пристигна во пристаништето на Азовското Море.

Related Articles