ФОТО: Се гуши Скопје и вечерва, во овие населби е нajзагаден воздухот

 Breaking News

ФОТО: Се гуши Скопје и вечерва, во овие населби е нajзагаден воздухот

ФОТО: Се гуши Скопје и вечерва, во овие населби е нajзагаден воздухот
December 27
20:24 2021

Започна грејната сезона во земјава, па главниот град веќе започна да се гуши во загаден воздух.

И вечерва е забележано високо прсуство на ПМ10 штетните честички во воздухот, а мерната на станица 11 Октомври се измерени дури 220 микрограми.

Максимално дозволена концентрација на ПМ 10 во воздухот е 50 микрограми на метар кубен.

ЈСП Скопје информира дека на сила е одлуката за бесплатен јавен превоз за сите граѓани, како една од пакетот итни мерки на Град Скопје за намалување на загадувањето на воздухот и заштита на здравјето на граѓаните.

Еве колку е загадено во останатите населби:

Related Articles