ФОТО: Пoглeднете колку луѓе имаше на митингот на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид

 Breaking News

ФОТО: Пoглeднете колку луѓе имаше на митингот на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид

ФОТО: Пoглeднете колку луѓе имаше на митингот на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид
October 23
20:34 2021

Денешниот празник нѐ потсетува на тоа како е создадена нашата слобода, колку ж тви и колку упорност и храброст е потребна за ова што го имаме денес.

Во таквата слобода се вградија плејада на жени и мажи кои предано и без задршка се трошеа за она во што непоколебливо веруваа и сонуваа.

Таквата бо ба ги дефинираше нивните животи, но и ја одредуваше нашата иднина.

Ова што го имаме денес не е плод на борбата на само една успешна генерација, туку самож тва на цела низа на генерации кои се бо еа, ги еа, и одново се раѓаа нови јунаци кои продолжуваа таму каде потомците застануваа.

Уште само еден чекор нѐ дели од она за кое сите заедно сонуваме.

Ништо не е невозможно. Победата е на дофат. Излезноста е клучот.

Тие сакаат да наведнете глава, ние велиме – Гордо напред и главата горе!

Да покажеме дека промените се можни и дека тие не се ништо друго освен вашата сила и неумолива волја, надеж и стремеж за подобра, нова иднина…

Затоа што вие и само вие сте силата на Македонија!

А ние вашиот глас и бо рец за вашите права.

Македонија е жива, а ќе биде и напредна и силна.

Затоа што Македонија била и ќе остане да биде вечна.

Благодарам на секоја една охриѓанка и охриѓанец, кои ја дадоа поддршката во првиот круг.

Сега повторно ја барам поддршката во вториот круг, затоа што искрено верувам дека Д-р Кирил Пецаков е вистинската одлука за промени, проекти и победи во Охрид. – Напиша лидерот Мицкоски на својата фејсбук страница.

Related Articles