ФОТО: Проверете дали сте на листата, објавени се 69-те носители на МКарта

 Breaking News

ФОТО: Проверете дали сте на листата, објавени се 69-те носители на МКарта

ФОТО: Проверете дали сте на листата, објавени се 69-те носители на МКарта
January 04
19:12 2023

Давањето МКарта на 69 наши граѓани во дијаспората е симболична чест и знак дека не сме ги заборавиле.

Тоа е еден вид почит и внимание за тие луѓе кои се истакнати личности во земјите во кои што живеат и работат и порака до нив „

да се вклучат во нашиот развој“, изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи,

за листата на лицата кои добиле МКарта.

Станува збор за научници, лекари, бизнисмени и уметници со македонско потекло што живеат во странство,

а се истакнале во својата дејност и ја промовирале Македонија во земјата во која живеат и работат и истовремено

Имаат желба и интерес да бидат дел од развојот и општествените процеси во Македонија.

Досега, во соработка со Министерството за култура и Министерството за внатрешни работи се договорени две поволности – забрзан влез во државата и бесплатен влез во културни установи (музеи, театри и сл.).

Слободен печат“ ја пренесува листата на 69-те граѓани во дијаспората.

Погледнете за кој станува збор:

Related Articles