ФОТО: Курсна листа на НБРСМ – Колку чини еврото, а колку доларот денеска

 Breaking News

ФОТО: Курсна листа на НБРСМ – Колку чини еврото, а колку доларот денеска

ФОТО: Курсна листа на НБРСМ – Колку чини еврото, а колку доларот денеска
June 26
06:42 2022

Курсна листа на Народната банка на Република Северна Македонија формирана на 24.06.2022 која се применува од 00:00 часот на 26.06.2022 година до почетокот на важење на новата Курсна листа.

Според оваа листа, средниот курс на еврото во денари е 61.6950денap.

A според оваа листа, средниот курс на американскиот долар во денари е58.6231.

Погледнете ја останатата листа на валути и нивниот среден курс во денари, фото:

Курсната листа на Народната банка на Република Северна Македонија се формира и објавува согласно Одлуката за начинот на формирање и објавување на курсевите на Народната банка на Република Северна Македонија

Службен весник на Република Македонија“ бр. 58/14, 102/14, 14/15 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 83/22)

Related Articles