ФОТО: Кој ќе ја купи, cе продава вилата во која живееше Јованка Броз

 Breaking News

ФОТО: Кој ќе ја купи, cе продава вилата во која живееше Јованка Броз

ФОТО: Кој ќе ја купи, cе продава вилата во која живееше Јованка Броз
November 24
08:00 2019

Србија одлучи да ја обнови вилата во која живееше вдовицата на Јосип Броз Тито, Јованка. Шест години по нејзината смрт, ќе има темелна реконтрукција на куќата на Дедиње. Ќе се обновува внатрешноста но и надворешниот дел. Овој објект со години пропаѓаше и Јованка живееше во мизерни услови.Таванот прокиснуваше, немаше греење ниту нормални тоалети. Сега куќата ќе биде целосно санирана и најверојатно ќе биде дадена на продажба за што веќе има заинтересирани поради нејзината локација и станарката која претходно живеела во неа.

Related Articles