ФОТО: И СДСМ има една жена градоначалник, запознајте ја жената која по вторпат ја доби поддршката на граѓаните

 Breaking News

ФОТО: И СДСМ има една жена градоначалник, запознајте ја жената која по вторпат ја доби поддршката на граѓаните

ФОТО: И СДСМ има една жена градоначалник, запознајте ја жената која по вторпат ја доби поддршката на граѓаните
November 01
20:35 2021

Жаклина Јовановска е старо-новата градоначалничка на општина Старо Нагоричане. Според податоците на Државната изборна комисија, кандидатката на СДСМ и коалицијата освоила 55,58 проценти од гласовите наспроти кандидатот Власте Димковиќ од ТМРО, кој на вчерашните избори освоил 41,89 отсто од гласовите. Според податоците на ДИК, во Старо Нагоричане од вкупниот број на избирачи во списокот 3.262, гласале 1.936 гласачи или 59,35 проценти на 38 избирачки места. Кандидатката Јовановска освоила 1.076, а за Димковиќ гласале 811 жители на Старо Нагоричане.

Related Articles