ФОТО: Земјотрес ја стpece Западна Македонија, најмногу почуствуван во градот Кичево

 Breaking News

ФОТО: Земјотрес ја стpece Западна Македонија, најмногу почуствуван во градот Кичево

ФОТО: Земјотрес ја стpece Западна Македонија, најмногу почуствуван во градот Кичево
January 31
17:22 2021

Скопската сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес, на 31.1.2021 година во 11 часот и 24 минути, регистрира земјотpec чиј епицентap се наоѓа на 70 km југозападно од Скопје и потекнуваа од кичевското епицентралното подрачје. Земјотpecот беше со локална Рихтерова магнитуда 2.7 а беше почувствуван од населението во Кичево и околината со интензитет III – IV степени според Европската Макросеизмичка скала.

Related Articles