ФОТО: Започна ноќната стража, народот од плоштадот Македонија се упати кон црквата Св.Спас

 Breaking News

ФОТО: Започна ноќната стража, народот од плоштадот Македонија се упати кон црквата Св.Спас

ФОТО: Започна ноќната стража, народот од плоштадот Македонија се упати кон црквата Св.Спас
February 03
19:01 2023

Народот македонски се самоорганизираше на таканаречена „ноќна стража“ на еден ден пред роденденот на апостолот на македонската pe волуционерна бop ба на гpo бот на Гоце Делчев.

Поголема група на граѓани се сретна на плоштадот Македонија од каде се упати во правец кон црквата Св. Спас.

Се очекува граѓаните да застанат на локацијата на која ќе се сретнат со полицискиот кордон и таму да ја минат ноќта.

Како што се гледа на фотографиите, барикадите на полицијата се уште на булеварот, далеку од црквата Св.Спас.

Related Articles