ФОТО: Владата со paдocна вест за сите пензионери, веќе од денес започнува исплатата на пензии за месец јули

 Breaking News

ФОТО: Владата со paдocна вест за сите пензионери, веќе од денес започнува исплатата на пензии за месец јули

ФОТО: Владата со paдocна вест за сите пензионери, веќе од денес започнува исплатата на пензии за месец јули
July 28
07:14 2020

Како што јавуваат од Владата, Пензискиот систем е стабилен. Исплатата на пензии за месец јули почнува од вторник, 28 јули.

Со предвремена и етапна исплата на пензиите што ја реализираме четврти месец по ред, овозможуваме поголема заш тита на пензионерите во услови на опac ност од KOB ИД-19.

Како и во претходните месеци откако почна панд емијата со коронавирусот, и оваа пензија за пензионерите кои не користат картичка, банките ќе ја реализираат во четири групи.

Денеска ќе се исплаќаат пензиите со висина до 11 илјади денари.

Утре , пензиите од 11 илјади и еден денар до 14 илјади денари.

Во четврток , ќе се исплаќаат пензиите во висина од 14 илјади и еден денар до 18 илјади денари.

И во петок ќе се врши исплата на пензиите над 18 илјади денари, соопштуваат од министерството за труд и социјална политика.

Пензионерите кои користат картичка, средствата од пензијата им се достапни од денеска.

Related Articles