ФОТО: Вечерва земјотрес почувствуван во Македонија, епицентар во близина на Тетово и Гостивар

 Breaking News

ФОТО: Вечерва земјотрес почувствуван во Македонија, епицентар во близина на Тетово и Гостивар

ФОТО: Вечерва земјотрес почувствуван во Македонија, епицентар во близина на Тетово и Гостивар
November 04
22:44 2019

Вечерва, поточно во 20 часот и 56 минути регистрирше земјотрес, чиј епицентар се наоѓа 40 km западно од Скопје, во подрачјето на Гостивар, Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје. Неговата Рихтерова магнитуда изнесува 3.2. Според досегашните податоци земјотресот беше почувствуван од населението во Тетово, Гостивар и околината со интензитет од IV степени според Европската макросеизмичка скала, додека во Скопје, Неготино земјотресот беше почувствуван со интензитет од III степени според истата скала.

Коментари

Њуз24 се оградува од коментарите на содржините

Related Articles