ФОТО: Аxмети се качи на тапан на свадба во родниот Зајас, го водеше и орото со знаме во раката

 Breaking News

ФОТО: Аxмети се качи на тапан на свадба во родниот Зајас, го водеше и орото со знаме во раката

ФОТО: Аxмети се качи на тапан на свадба во родниот Зајас, го водеше и орото со знаме во раката
July 25
19:57 2021

Со знаме во раката, Ахмети го водеше орото во родниот Зајас, тој се качи и на тапанот.

На социјалните мрежи се појави видео на кое лидерот на ДУИ Али Ахмети води оро и ужива во звуците на албанскиот мелос со зурли и тапани, на свадба во неговото родно Зајас.

Кога срцето ти пее, а душата игра, пишуваше на една од објавите како опис за видеото со Ахмети, кој бил главен гостин на свадабата на еден од неговите внуци.

Д-р Али Ахмети е роден на 4 јануари 1959 во село Зајас и е водач на Демократската унија за интеграција.

Ахмети е главен гостин на свадбата на својот внук во Зајас и покажа дека освен лидерски и дипломатски способности, успешно знае да го води орото – буквално.

Related Articles